mandag den 19. marts 2018

Ny app til at logge på med NemID

Til maj 2018 frigives Finans Danmarks mobil-app, som gør det let at logge på en tjeneste, der benytter NemID - uden nøglekort.

På Finansministeriets hjemmeside kan der læses om den kommende app til mobile enheder (smartphones og tablets), som kan erstatte nøglekortet ved log-ind til f.eks. netbank, Skat.dk og Borger.dk.

"Danskerne er blandt de mest digitale i verden, og både unge og ældre er med.  Med den nye app til NemID giver vi nu danskerne et nemt og sikkert supplement til det eksisterende NemID-nøglekort. Vi rykker det fra pengepungen til mobiltelefonen," siger innovationsminister Sophie Løhde. 
Nøglekode-appen kan køre på smartphones og tablets med iOS og Android og bliver tilgængelig i Apples App Store og Googles Play Butik sidst i maj. 

Appen erstatter ikke nøglekortet, men giver mulighed for at swipe en godkendelse - ligesom man kender det fra MobilePay. Man skal derfor ikke indtaste en nøglekode fra nøglekortet. 

Beskyttelsen af appen vil ligge i, at man først skal indtaste sine personlige log-ind-oplysninger, ligesom det er tilfældet med NemID-nøglekortet. Derefter indtastes en firecifret kode, eller man kan bruge fingeraftryksgenkendelse, Touch ID eller Face ID.

Det er et unikt samarbejde mellem bankerne og det offentlige, der har gjort appen mulig, ifølge Finans Danmarks administrerende direktør Ulrik Nødgaard. Selvom danskerne har taget nøglekortet til sig, efterspørger de også en mere moderne løsning. Bankerne er stolte over at bidrage til digitaliseringen af Danmark og lette danskernes hverdag. 


Sådan virker nøglekode-appen fra Finans Danmark. 
Kilde: Finans Danmark.

Lars Laursen, forfatter til Bogen om NemID. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar