onsdag den 8. juni 2016

Den nye PIN-kode til NemID

Der kommer fire felter, hvor de fire cifre kan indtastes.
Dit Dankort og din smartphone har det; din tablet har det; måske har din Windows 10 det
også: en firecifret PIN-kode, når du bruger det.

Fra den 15. juni 2016 vil flere banker indføre NemID med en pinkode på fire cifre, som du kender det fra de andre enheder. 

Det er firmaet bag NemID, Nets DanID, som indfører dette som en mulighed, for dem, der ønsker det. Dermed skæres mindst to tegn af din adgangskode. Du har stadigt din adgangskode, men kan vælge at benytte en PIN-kode i stedet for. En del mennesker vil finde dette nemmere. Det er især en hjælp til at logge på NemID-tjenester på en smartphone. 

PIN-koden erstatter din eksisterende adgangskode. Hvis du ønsker en PIN-kode i stedet for din nuværende adgangskode, skal du gå ind på www.nemid.nu, som er stedet, hvor danskerne kan ændre ting vedrørende NemID. 

Men der er også en reaktion på den nye PIN-kode fra Datatilsynet. Den firecifrede PIN-kode til NemID har ikke været forelagt Datatilsynet og er dermed ikke anerkendt som et højt sikkerhedsniveau af dem ligesom NemID med mindst seks tegns adgangskode fra 2009 var det. Dette betyder, at Datatilsynet nu vil forlange teksten om, at Datatilsynet anerkender NemIDs høje sikkerhed, fjernet fra materiale om NemID.  

Betyder dette så, at NemID med PIN-kode ikke er sikkert? Det gør det ikke. PIN-kodeløsningen har blot ikke været forelagt Datatilsynet ligesom det tidligere system. NemID har en tre-faktorløsning for log-ind, og dermed er der andre sikkerhedsmomenter, der stadig gør den stærk. Der er både et bruger-id, en PIN-kode og et tal fra nøglekortet, som skal kendes for at kunne logge på.

Læs mere på Nets' hjemmeside.

Med venlig hilsen

Lars Laursen, forfatter til Bogen om NemID, og Bliv sikker på nettet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar