mandag den 28. december 2015

Viderestilling af Digital Post til din private e-mailadresse bliver forsinket mindst to år

Der er lagt op til, at der kommer en revision af e-Boks.dk og Digital Post i år 2016. På grund af forsinkelse bliver det nok først til sommer. En ting, der er imødeset med spænding af mange, er muligheden for automatisk at få tilsendt Digital Post til sin e-mailadresse, så man slipper for at skulle logge ind på e-Boks.dk eller Borger.dk. 

På grund af forsinkelsen af projektet har e-Boks og Digitaliseringsstyrelsen set sig nødsaget til at skære i nogle af de nye funktioner - det går bl.a. ud over netop videresendelsesfunktionen for borgere til deres e-mailpostkasser, desværre. Denne funktion bliver nu udskudt i mindst to år til 2018. 

Til gengæld bliver der mulighed for besvare og udfylde skemaer fra myndigheder direkte i e-Boks og Digital Post. Hidtil har du, når du modtog et skema via e-Boks eller Digital Post på Borger.dk, skullet printe det, udfylde det trykte skema, scanne det ind, og til sidst vedhæfte det en besked til myndigheden igen - det har mange syntes var besværligt og at gå over åen efter vand, når skemaet allerede er digitalt. Fra sommer af vil du kunne udfylde skemaet og sende det tilbage til myndigheden digitalt. Dette har også fordele for myndighederne, idet de tilbagesendte oplysninger direkte kan lægges ind deres systemer uden menneskelige indtastningsfejl. 

En anden ting, som nogle nok har savnet, er, at det tydeligt fremgår, når et brev kræver svar. Fremover vil breve tydeligt være mærket, hvis de kræver dette.

Endelig er der også en række ting, som vil gøre det lettere for afsendere af digital post - altså myndigheder og virksomheder. Det gælder integration med virksomheders almindelige e-mailsystem, og det at kunne sende en besked til mere end én modtager. Det sidste er aktuelt, når et brev skal sendes til begge forældre til et barn.  

Læs mere på: Version2.dk

Med venlig hilsen

Lars Laursen, forfatter til Bogen om NemID - Lær digital selvbetjening på nettet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar