lørdag den 30. maj 2015

Pas på SMS om at uploade dit NemID-nøglekort!

Hun har modtaget to SMS'er om
suspendering af NemID og netbank
 - det er falskneri.
For tiden modtager en del danskere SMS'er på deres smartphone om, at deres NemID og netbank lukkes ned, medmindre de uploader et billede af nøglekortet til en hjemmeside.

Dette er et phishing-forsøg, hvor it-kriminelle forsøger at få dit NemID bruger-id, adgangskode og nøglekort. Får de disse oplysninger, kan de gå på din netbank, melde flytning, og måske endda optage lån i dit navn. Så ignorer denne besked, hvis du har modtaget den.

I SMS'en henvender hackeren sig med dit navn. På billedet med et eksempel fra en iPhone, er navnet visket ud. Hvordan har hackeren fået fat i navnet og telefonnummeret på vedkommende? Det er godt spørgsmål, for hun står ikke i telefonbogen.

Læg også mærke til, at ordet "noglekort" er stavet med "o" og ikke "ø". Det er næppe en SMS fra Danmark. Det er udenlandske hackere, der forsøger at narre dig.

Der er et link i SMS'en. Trykker du på det, føres du til en hjemmeside, hvor du kan oplyse dit bruger-id, adgangskode og uploade billede af nøglekort. Gør det ikke! Firmaet bag NemID, Nets DanID A/S henvender sig ikke på denne måde - og de kan ikke bestemme, at dine netbankkonto skal suspenderes.

Med venlig hilsen

Lars Laursen, forfatter til Bogen om NemID.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar